Знаете ли, кой Ви подписва ограниченията? Знаете ли, дали министъра на Здравеопазването има нещо общо с медицината?

До вчера, нямах нищо против въпросния Господин, титулуван като Министър на Здравеопазването, както и спрямо множество възрастни и достолепни нотариуси, удостоверяващи с подписа си документи със съдържание, което нито ги интересува, а в много случаи не разбират. За нотариусите не мога да кажа нищо – те удостоверяват не смисъла на документа, а подписите или съдържанието му. Не е нужно да го разбират.

Не точно така стоят нещата с Министъра на здравеопазването, на чиито плещи извънредното законодателство стовари страшна тежест. Не използвам думата власт, защото за да имаш власт, трябва да имаш знания или поне бледи познания, но ако нямаш такива – поне дързост или смелост. Нужно е да знаем как са нещата, тъй като извънредното законодателство  натоварва този министър с безконтролно /съдът не работи, а мерките за ограничаване са с предварително изпълнение/ упражняване на правомощия.

Но да се върнем на вчера. Въпросното лице издаде заповед, с която безкрайно не съм съгласен, както не е съгласна и Световната здравна организация. Докато днес пишех жалбата срещу тази заповед се оказа, че същият този министър я бил отменил. Скъсах жалбата и заповедта, която бях отпечатал и ги хвърлих в коша. И се замислих за останалите заповеди, които са подписани от Министъра на Здравеопазването, които все още не са отменени, например тази да не можеш да се разходиш дори сам в парка, ако нямаш куче или тази, че пристъпването на Витоша е нарушение, наказуемо с глоба от 5000 лв. /все едно ще заразиш гората или тя теб/. Замислих се, какъв е този човек, който подписва тези заповеди? Има ли нужното образование и възможност за преценка на предложеното му от незнайно кой /нямаме гаранция, че  това винаги е многообичаният доктор с униформа, който никога не греши/? Занимавал ли се е някога с медицина или поне с хора? Кой държи химикалката?

 

Отговорът е в публикуваната му биография, която аз няма да коментирам:

Кирил Ананиев започва работа в Министерството на финансите (МФ) през 1980 г., след като завършва специалност „Финанси и кредит“ в УНСС.

Специализира в областта на финансирането на социално-културните разходи в УНСС, както и в областта на реформата в здравеопазването в Чикаго, САЩ.

Преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление „Държавни разходи“ и заместник-министър на финансите при три последователни правителства в периода 1998-2009 г.

Бил е също секретар по финансова политика в администрацията на президента на Република България (2009-2011 г.) и съветник към политическия кабинет на министър-председателя (2013-2014 г.).

От м. август 2014 г. до м. януари 2017 г. е заместник-министър на финансите.

От 27.01.2017 г. до 03.05.2017 г. е министър на финансите на Република България в служебното правителство с министър-председател проф. Огнян Герджиков.

От 04.05.2017 г. до 10.11.2017 г. е заместник-министър на финансите в третото правителство с премиер Бойко Борисов.

Избран е за министър на здравеопазването на 10 ноември 2017 г. от  44-ото Народно събрание.

Нямам нищо против човека, даже ми изглежда добродушен и може би това му е проблема. Имам против, да се разпорежда със здравето на нацията с медицински мерки, които не разбира. Принципът на Питър не бива да действа по време на война, особена на такава, която искаш да спечелиш!

адв. Велимир Атанасов

 

Подобни статии

Коментари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Instagram

Популярни

Честни лъжи – едно интервю на Веселин Денков и Ивайла Бакалова

Поредното абсурдно интервю излезе в родния ефир през последните дни. В него герои са бизнесменът Веселин Денков и бившата Мис България Ивайла Бакалова, които...

Истински лъжи

Онзи ден дъщеря ми, която учи журналистика в Нов Български университет, ме помоли да и помогна със заданието да даде пример за медийна манипулация....

Краварки срещу Културист

Красимир Каракачанов излезе отново полупиян пред камерите за да обяснява, колко тъпо било назначаването на културист начело на НАП. Логично възниква въпросът, а по-добре...