Жената на Божков остава в ареста!

Апелативният специализиран наказателен съд  е решил, че жената на Васил Божков – Елена Динева остава в ареста! Определението на първата инстанция, с което е отхвърлена молбата на Динева за промяна на мярката ѝ за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека е потвърдено. Мотивите на съда се свеждат до това, че ако е на свобода, Динева може да повлияе на свидетели и да укрие доказателства. 

Елена Динева е обвинена за участие в ръководената от Божков организирана престъпна група. 

При претърсвания в дома на Динева бяха открити културни ценности, чийто произход тепърва ще се изяснява. На 7 февруари бе повдигнато обвинението на Елена Динева и тя бе арестувана.

Обвинения получиха и бившият шеф на комисията по хазарта Огнемир Митев, както и наскоро смененият ѝ началник Александър Георгиев.

Обвинение получи и синът на Божков – Антон. Обвинението бе за пране на пари по поръчение на престъпна група, за чийто ръководител е сочен баща му, който е с мярка за неотклонение парична гаранция от 1 млн. лв. 

Божков и Попов са в Обединените арабски емирства, а прокуратурата иска от местните власти двамата да бъдат екстрадирани в България.

Подобни статии

Коментари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Instagram

Популярни

Честни лъжи – едно интервю на Веселин Денков и Ивайла Бакалова

Поредното абсурдно интервю излезе в родния ефир през последните дни. В него герои са бизнесменът Веселин Денков и бившата Мис България Ивайла Бакалова, които...

Истински лъжи

Онзи ден дъщеря ми, която учи журналистика в Нов Български университет, ме помоли да и помогна със заданието да даде пример за медийна манипулация....

Краварки срещу Културист

Красимир Каракачанов излезе отново полупиян пред камерите за да обяснява, колко тъпо било назначаването на културист начело на НАП. Логично възниква въпросът, а по-добре...