Седем медала спечелиха български лекоатлети на Олимпийските игри за ученици в Бразилия

Седем медала – два златни, два сребърни и три бронзови, спечелиха български лекоатлети на Олимпийските игри за ученици (Гимназиада) в Рио де Жанейро, Бразилия. В състезанието за ученици до 15 години по 22 вида спорт участваха 45 държави с общо 2600 участници, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

 

С два златни медала е Лъчезар Вълчев от Националната професионална техническа гимназия (НПТГ) „Шандор Петьофи“ в Разград, в дисциплините дълъг скок и троен скок, с треньор Красен Цонев.

 

С по два медала са Елеонора Бочева (сребърен на 800 метра и бронзов на 400 метра) и Николина Радева (бронзови медали на гюле и диск).

 

Сребърен медал завоюва Деница Узунова (троен скок).

 

И трите девойки са от Математическата гимназия (МГ) „Д-р Петър Берон“ във Варна, а техни учители са Снежана Аначкова и Добромир Демирев.

 

По лека атлетика и в двете възрастови групи (до 15 и до 18 години) има класирани участници от България на 4, 5, 6, 7 и 8 място, което е изключително постижение.

 

Отборът по тенис на маса с треньор Даниела Христова е на шесто място в крайното отборно класиране.

 

България участва с два отбора в Гимназиадата на възраст до 15 години. В леката атлетика се представиха четири момичета от училища в Разградска област (ОУ „В. Левски“, ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ – Разград и СУ „Христо Ботев“ – Лозница). По тенис на маса ни представиха четири момичета от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в град Две могили, област Русе. В леката атлетика за 18-годишни се включи един юноша от НПТГ „Шандор Петьофи“ в Разград и по петима юноши и девойки от МГ „Д-р Петър Берон“ във Варна.

Подобни статии

Коментари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Instagram

Популярни