Променя се движението в центъра на София заради международна колоездачна обиколка на България

Променя се движението в центъра на София от 26 до 31 август заради провеждане на международната колоездачна обиколка на България, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, на следните места:

– от 22:00 ч. на 25 август до 20:30 ч. на 26 август на паркингите на пл. „Св. Александър Невски”;

– от 7:00 до 10:00 часа на 27 август на моста пред Национален стадион „Васил Левски“.

Забранява се влизането в двете посоки на пътни превозни средства с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, на следните места:

– от 16:00 до 20:30 часа на 26 август по: ул. „Оборище” между бул. „Васил Левски” и ул. „Г. С. Раковски”; ул. „11-ти август” между ул. „Московска” и пл. „Св. Александър Невски”; ул. „Дунав” между ул. „Московска” и пл. „Св. Александър Невски”; ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Александър Невски”; ул. „Московска“ между ул. „11-ти август“ и ул. „Дунав“.

– от 8:15 до 9:30 часа на 27 авгуск по ул. „Ген. Гурко“ в участъка между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Васил Левски“, с изключение на колите на обществения транспорт.

Стартът на мероприятието е от 9:15 до 12:30 часа на 27 август на ул. „Ген. Гурко“ при бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ по маршрут бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, бул. „Цариградско шосе“ , бул. „Ситняково“, бул. „М. Еминеску“, бул. „Мадрид“, бул. „Ботевградско шосе“, изход от София.

Финалът на колоездачната обиколка на България ще бъде на 31 август в Шумен, съобщиха от общината. Ще бъдат изминати общо около 705 състезателни километра, които са разпределени в пролог, два полуетапа и четири етапа с общ старт. Последният етап е Сливен – Шумен и е с дължина 128,4 километра.

Подобни статии

Коментари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Instagram

Популярни