ПРЕСАТА В АНГЛИЯ: СЕЗОНЪТ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА ДА ЗАВЪРШИ В ТЕЛЕВИЗИОННО МЕГА СЪБИТИЕ ПРЕЦ ЮНИ И ЮЛИ

Висшата лига е разработила планове клубовете да играят телевизионни игри в изолирани лагери, в стил „Световна купа“, в средните райони и Лондон през юни и юли, за да завършат сезон 2019/20 в условията на пандемията на Коронавирус.
Този уикенд, футболните власти ще дискутират идеи, игрите да са при „затворени врати“, при пълна изолация на играчите. През последните няколко дни тези намерения придобиват все по-голяма подкрепа.
Огромните договори за телевизионно излъчване и други финансови проблеми засилиха натиска върху клубовете да завършат сезона, но значително предимство на тази идея е, че това ще бъде „телевизионно мега събитие“. Изготвени са планове за телевизионно предаване на всички останали 92 мача, в кратък период, всеки ден през летните месеци. Именно този план привлече и по-голяма подкрепа от правителството, тъй като се харесва идеята за въздействието му върху населението, особено в случай, че мерките срещу вируса бъдат затегнати или разширени.
За да бъде изпълнен този план, клубовете и техните служители ще бъдат ограничени в отделни хотели, далеч от техните семейства, точно както в международен турнир, но с пълни условия за постоянно тестване и карантина. Целта е да се намали рискът от заразяван е на Covid-19, тъй като дори един случай би могъл да провали идеята.

Осъществяването на този план обаче е изпълнен с логистични проблеми.
Ще се наложи не само клубовете да бъдат ограничени до карантинните бази, но и всички служители, оператори и външни екипи. Друг е моралния въпрос, че незначителни случаи ще ангажират медицински капацитет. „Къде отива играч, който нарани кръста си или счупи крака си. Висшата лига ще трябва да блокира частна болница. “
Събитие, голямо колкото завръщането на Висшата лига, ще се разглежда като голяма стъпка към връщането към нормалността, както и ще даде психологически тласък за нацията. Отделно от това ще даде тласък и на икономиката, предвид телевизионните предавания, придружени от реклама и хазарт.

Подобни статии

Коментари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Instagram

Популярни